3x zo vier je de feestdagen op het werk

’s Ochtends vertrek je weer in het donker naar je werk, en ook in de avond gaan de lampen en kaarsen steeds eerder aan. We kunnen er niet omheen, de donkere maanden staan voor de deur. Nog even kunnen we genieten van een herfstachtig zonnetje hier en daar, maar binnenkort zal de echte winter beginnen. Hoewel de voorkeur voor seizoen flink is verdeeld, zullen we het allemaal wel eens zijn dat gezelligheid bij de donkere maanden hoort. Er staan een aantal feestdagen voor de deur en die brengen we natuurlijk graag met vrienden en familie door. Maar ook je collega’s mag je niet vergeten. Op het werk wordt vaak wel aandacht besteed aan de feestdagen, op kantoor begint de voorpret dan ook meestal. In dit blog doe je inspiratie op om er met je collega’s een geslaagde jaarafsluiting van te maken en vol goede moed het nieuwe jaar in te gaan.

 

Cadeautjes

Vaak wordt er op 5 december de meeste aandacht besteed aan de feestdagen op kantoor. Alle werknemers zijn dan meestal aan het werk en veel werkgevers geven hen dan ook een presentje als dank voor hun inzet. Cadeautjes leveren een grote bijdrage aan de werknemerstevredenheid, dit kun je als werkgever dan ook eigenlijk niet overslaan. Deze kans wil je natuurlijk niet laten liggen. Vaak is een kleinigheidje al genoeg, zoals een lekkere sinterklaas letter en strooigoed sinterklaas. Je kunt eventueel een pakketje maken met een bordspel erbij. Een kletspot of een wijnpakket zal ook gewaardeerd worden. Je kunt het pakket natuurlijk helemaal naar eigen wens en budget samenstellen. Werknemers waarderen vooral het feit dat ze een cadeautje krijgen voor hun harde werken.

 

Teambuildingsdag

Je kunt ook altijd een teambuildingsdag organiseren. Eigenlijk heb je hier helemaal geen feestdag voor nodig, maar dit maakt het eigenlijk wel extra leuk. Je kunt verschillende activiteiten organiseren, zowel op locatie als online. Organiseer of reserveer bijvoorbeeld een kookworkshop en laat de collega met de mooiste presentatie van het gerecht een prijs winnen. Samen pepernoten bakken zal de teambuilding ook ten goede komen. Verschillende spellen zijn daarnaast ook een aanrader, zoals een escaperoom.

 

Sfeer creëren

Eigenlijk gaat het er vooral om dat je een gezellige sfeer creëert. Elk team en bedrijf doet dit op zijn eigen manier. Wat hier wel altijd bij helpt, is het versieren van het kantoor of andere werkplek. Zet wat extra lampjes neer en zorg voor schaaltjes met pepernoten en chocoladeletters wanneer de beste man weer in het land is. Daarnaast mag een gezellige afspeellijst en warme chocolademelk natuurlijk ook niet ontbreken.