Misschien heb je net een nieuw huis gekocht of woon je juist al jaren fijn in je woning, maar merk je dat de badkamer wel een opknapbeurt kan gebruiken. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar je allemaal uit kunt kiezen. In dit artikel zullen een aantal algemene tips uiteen worden gezet. Op deze manier krijg jij de badkamer waar je altijd van gedroomd hebt. Lees dus snel verder!

Douchen of badderen of allebei?

In een badkamer zitten natuurlijk een aantal standaard elementen zoals een wastafel en een spiegel, maar ook een douche, bad of allebei. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt waar je voorkeur ligt, want een verbouwing kun je niet snel overdoen. Naast dat het veel geld zou kosten, wil je natuurlijk ook de rommel niet. Dus, een bad of douche?

Een bad heeft het voordeel dat je er uren lekker in kunt liggen en kunt ontspannen, maar een douche is veel sneller in het gebruik. Ook is een douche handiger om je haren in te wassen. Er zijn dan ook veel verschillende soorten douches, zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een inloopdouche of juist een douchecabine. Voor wie niet veel ruimte heeft in zijn of haar badkamer is wellicht een douche of juist een combinatie van een bad en een douche een goede optie. Een los bad is dan waarschijnlijk wat te veel van het goede. Een douche neemt namelijk minder ruimte in beslag dan een bad. Zo heb je al een douchecabine 90×90 waardoor je op minder dan 1 vierkante meter jezelf al heerlijk kunt wassen.

De wastafel en spiegel

Naast een douche en/of een mooi bad is de wastafel ook een belangrijk element van een badkamer. Het is toch de plek waar je ‘s ochtends en ‘s avonds je tanden poetst, maar ook wellicht je make-up doet en je haren borstelt. Een fijne wastafel is dan wel zo handig. Je hebt deze in allerlei verschillende soorten. Zo kun je er voor kiezen om onder je wastafel kastjes te plaatsen, zodat je extra bergruimte hebt. Daarnaast is het misschien ook aantrekkelijk om een mooie spiegel boven je wastafel op te hangen. Ook hier kun je er eventueel eentje kiezen waarbij er een deurtje achter de spiegel zit. Op deze manier kun je gemakkelijk veel spulletjes opbergen in een kleine badkamer.