Waar moet je op letten bij het kopen van overhemden?

Overhemden zijn onmisbaar in de kledingkast van de moderne man. Het zijn veelzijdige kledingstukken die je zowel naar het werk als naar een feestje kunt dragen. Een goed overhemd ziet er niet alleen stijlvol uit, maar zit ook zeer comfortabel. Helaas vinden niet alle mannen het makkelijk om een goed overhemd te vinden. Er zijn er natuurlijk een heleboel op de markt, maar hoe weet je nou welk overhemd het beste bij jou past? Met de juiste kennis zorg je ervoor dat jij precies weet waar je op moet letten. Wil jij binnenkort overhemden kopen, maar weet je er nog niet zoveel vanaf? Lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je precies hoe jij de beste overhemden kunt scoren!

Slim fit of regular fit

Overhemden worden onderverdeeld in twee categorieën: slim fit en regular fit. Het is belangrijk om vooraf te weten welk soort overhemd je zoekt, zodat je zo min mogelijk tijd verspilt. Slim fit overhemden zijn getailleerd, wat betekent dat de stof zich rond je lichaam vormt. Deze overhemden zullen de vormen van je lichaam dus accentueren. Draag je liever een overhemd dat losjes rond je lichaam hangt? Kies dan voor de regular fit. Deze overhemden zitten wat losser, en zijn daarom zeer goed casual te dragen.

De kleur

Naast een goede pasvorm, wil je natuurlijk ook een overhemd dat er goed uitziet. De kleur is hiervoor heel belangrijk. Om twijfels te voorkomen, is het slim om vooraf te bedenken welke kleuren je zou willen dragen. Schroom niet om hierbij een kijkje te nemen in je kledingkast. Als je bijvoorbeeld altijd wit draagt, is het misschien leuk om een keer een overhemd in een andere kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan bordeaux rood of blauw. Zoek je een overhemd voor een specifieke gelegenheid zoals een bruiloft of werkafspraak? Dan zul jij je kledingstijl misschien moeten aanpassen aan de dresscode.

De kwaliteit

Met de twee bovenstaande tips kun je een stijlvol overhemd uitzoeken die goed bij jou past, maar je moet natuurlijk ook rekening houden met de kwaliteit. Nieuwe overhemden kopen doe je niet iedere dag, en daarom is het belangrijk dat ze lang meegaan. Om zeker te weten dat een overhemd gemaakt is van goede materialen, kun je de stof tussen je wijsvinger en duim nemen. Wanneer je de stof dan langzaam heen en weer beweegt, zou de stof zacht, maar ook sterk moeten aanvoelen. Als laatste is het ook belangrijk om te controleren of de knopen goed zijn vastgezet. Zo kun je teleurstellingen achteraf voorkomen.