Gamen is één van de leukste dingen om te doen. Het kan alleen of met anderen, het kan een snel actie- spel zijn of iets waarbij denken en plannen een grote rol speelt, zoals bij het oplossen van puzzels. Gamen is een goede manier om de dag wat sneller te laten gaan en om tijd goed te besteden. Belangrijk bij gamen is natuurlijk wel om de juiste tools te hebben. Zo hoort een echte gamer ook een goede game pc te hebben. Dit kan verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen. Waar moet iemand op letten voordat zij een game pc kopen?

Game pc

Een game pc is precies wat de naam al doet vernoemen: het is een computer speciaal gemaakt om te gebruiken om spellen te spelen. Vergeleken met een normale pc is de grafische processor van een game pc een stuk krachtiger, waardoor computer games er beter uitzien en fijner spelen. Ook zijn er meer spellen beschikbaar voor een game pc dan voor een normale computer. Een game pc kan handmatig samengesteld worden. Er zijn dan wel vele opties om uit te kiezen, wat een verschil kan maken voor hoe spellen gespeeld worden.

Grafische kaart

Het belangrijke onderdeel van elke game pc: de grafische kaart. Hoe beter de videokaart, en vaak hoe duurder deze is, hoe beter en soepeler computer games gespeeld kunnen worden. Modernere spellen vereisen steeds vaker een krachtigere kaart om spellen af te kunnen spelen. Het is dan ook aan te raden om niet te kiezen voor de goedkoopste kaart, maar om te kijken naar een grafische kaart die past bij de manier waarop er gegamed wordt en een kaart die wat langer mee kan gaan.

Geheugen

Een goed werkgeheugen zorgt ervoor dat programma’s en spellen snel worden geladen. De aanbevolen hoeveelheid van de meeste computers is momenteel 8GB. Steeds vaker wordt een 16GB geadviseerd.

Naast het werkgeheugen is er ook nog een opslaggeheugen. Dit bepaalt hoe snel een computer vol zit met alles wat er opstaat en wat het moet opslaan. De harde schijf moet dus groot genoeg zijn om de verschillende spellen en programma’s te ondersteunen.

Behuizing

Er zijn veel verschillende manieren van behuizingen. De behuizing is wat mensen zien van de buitenkant. Tegenwoordig kiezen gamers vaak voor een behuizing die er dan ook wat interessanter uitziet, zoals met kleur, lichten of een raam waardoor onderdelen te zien zijn.

Balans

De belangrijkste onderdelen van een computer zijn de processor, grafische kaart en werkgeheugen. Belangrijk is dat deze in balans zijn. Wanneer dit niet zo is, kan het zijn dat één of meerdere onderdelen van de computer een stuk langzamer werken. Hierdoor kunnen de andere onderdelen ook niet volledig benut worden en dat zou zonde zijn!