Een elektrische fiets financieren

Steeds meer Nederlanders kiezen voor het aanschaffen van een elektrische fiets. Dat is begrijpelijk, want de Nederlandse infrastructuur is perfect voor een elektrische fiets. Ook hoef je minder veel moeite te doen om je te verplaatsen. Daarnaast is het ook een uitstekend alternatief voor een auto, aangezien je geen brandstof nodig hebt. Een van de nadelen van een elektrische fiets is dat een elektrische fiets duizenden euro’s kan kosten. Veel mensen kunnen dit niet betalen, maar hoe kun je dan een elektrische fiets financieren? Je vindt het antwoord hierop in dit artikel. 

 

Kies voor het leasen van een elektrische fiets

Mocht je een elektrische fiets nodig hebben, bijvoorbeeld voor het fietsen naar werk, maar niet over duizenden euro’s beschikken, dan is het verstandig om eens te kijken naar het leasen van een elektrische fiets. Dat levert veel voordelen op, waaronder dat je altijd een elektrische fiets tot je beschikking zult hebben. Een van de nadelen is dat je de elektrische fiets nooit zult bezitten, maar ook dat je voor enkele jaren vast zult zitten aan een contract. Het is daarom erg belangrijk om er over na te denken of het leasen van een elektrische fiets wel zo verstandig is. 

 

Kies voor tweedehands

Leasen is niet voor iedereen een optie, vooral omdat je vastzit aan een vervelend contract en je je aan betalingsverplichtingen moet houden. Mocht dit voor jou ook gelden, dan is het verstandig om eens op zoek te gaan naar een tweedehands elektrische fiets. Het voordeel hiervan is dat je altijd goedkoper uit bent dan het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets. Een van de nadelen is dat de elektrische fiets niet zolang meegaat als een nieuwe elektrische fiets. Dit heeft ermee te maken dat een elektrische fiets meerdere gevoelige onderdelen bevat. Daarom is het verstandig om de elektrische fiets te laten controleren voordat je ervoor kiest om de elektrische fiets aan te schaffen.

 

Het aanvragen van een lening

Mocht je het geld niet hebben voor een tweedehands elektrische fiets en/of het leasen van een elektrische fiets niet zien zitten, dan kun je er ook altijd voor kiezen om een lening aan te vragen. Hiervoor kun je terecht bij je eigen bank, maar ook bij andere kredietverstrekkers. Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat het lenen van geld erg veel risico’s kent. Het is daarom aan te raden om alleen geld te lenen als er geen andere mogelijkheid is en je daadwerkelijk een elektrische fiets nodig hebt.