Hoe kun je de levensduur van een elektrische fiets verlengen?

Wanneer je een elektrische fiets hebt aangeschaft dan wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken. Dat is logisch, want het is jouw eigendom en ook kost een elektrische fiets duizenden euro’s. Elektrische fietsen zijn bij de juiste leverancier van uitstekende kwaliteit en gaan daardoor ook erg lang mee. Toch is het mogelijk om de levensduur van je elektrische fiets te verlengen. Wil je weten hoe dat mogelijk is? Dan is het aan te raden om dit artikel te bekijken. 

 

Laat de motor van de elektrische fiets controleren 

Een van de gevoeligste onderdelen van een Lovens bakfiets, maar ook van iedere andere elektrische fiets, is de motor. Zonder een motor is het onmogelijk om te fietsen met trapondersteuning. Dat de motor een van de gevoeligste onderdelen is, is zeker niet vreemd aangezien het een zeer complex systeem is. Problemen met de motor van een elektrische fiets moet je altijd zien te voorkomen en dat is heel goed mogelijk door de motor van de elektrische fiets regelmatig te laten controleren door een expert op dit gebied. Hierbij kun je denken aan een fietsenwinkel en/of een fietsenmaker. 

 

Maak geen gebruik van de elektrische fiets in de winter

Het is verstandig om in de winter geen gebruik te maken van de Lovens elektrische fiets. Het is niet alleen gevaarlijk omdat je bijvoorbeeld ten val kan komen, maar het is ook nog eens ontzettend slecht voor de elektrische fiets. Strooizout kan namelijk veel schade aanrichten aan het frame en de onderdelen van je elektrische fiets. Dit gebeurt niet de eerste keer dat je de elektrische fiets in de winter gebruikt, maar ontstaat pas naar enkele keren. Het is daarom slim om nooit van de elektrische fiets gebruik te maken als het winter is. 

 

Stal de elektrische fiets in de schuur

Wanneer je klaar bent met het gebruiken van de elektrische fiets, dan is het verstandig om de elektrische fiets te stallen in de schuur. Mocht je dit niet doen, dan is de kans op het krijgen van schade erg laag. Het enige wat beschadigd kan worden, is de zadel. Toch kun je door het stallen van de elektrische fiets in de schuur langer gebruikmaken van je elektrische fiets. Je elektrische fiets hoeft geen water te voor duren en hoeft daardoor ook minder vaak schoongemaakt worden.