Waar moet je bij het starten/runnen van een webshop rekening mee houden?

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun geld te verdienen via het internet. Zo zijn er de afgelopen jaren enorm veel webshops in Nederland bijgekomen. Bij het runnen van een webshop komt echt veel werk kijken. In grote lijnen komt het runnen van een webshop overeen met het runnen van een fysieke winkel. In dit artikel geven we enkele tips die ondernemers kunnen helpen bij het openen en runnen van een webshop.

 

Bedenk een goede domeinnaam

Als je van plan bent om een webshop te beginnen, dan is het uiterst belangrijk dat je zorgt voor een goed domeinnaam. De domeinnaam dient pakkend te zijn, maar bovendien ook afgestemd te zijn op bepaalde zoekwoorden. Door een domeinnaam te kiezen die aansluit bij een veelgezochte zoekterm, trek je meer bezoekers naar je webshop. Doe daarom voor dat je een domeinnaam verzint, eerst een zoekterm onderzoek. Mocht je al een fysieke winkel hebben, dan kies je uiteraard een domeinnaam die hierop aansluit. Als je een domeinnaam wilt registreren, dan kun je hiervoor terecht bij verschillende hosting providers in Nederland, maar ook in andere Europese landen en de Verenigde Staten. 

 

Houd rekening met een investering

Als je een webshop wilt beginnen, dan is het belangrijk om rekening te houden met een investering. Zo dien je in de meeste gevallen de producten vooraf in te kopen. Daarnaast dien je er ook voor te zorgen dat de webshop en netjes uitziet en dat de marketing van de webshop in orde is. Ook hier gaat tijd en geld in zitten. Hoe hoog de investering precies gaat zijn, is vooraf lastig te zeggen. Wel is het zeer aan te raden om nog niet te stoppen bij je huidige werkgever.

 

Zorg voor leuk verpakkingsmateriaal

Aangezien je de producten per post verstuurd naar mensen, dien je ook te zorgen voor verpakkingsmateriaal. Vaak wordt er gekozen voor dozen. Dozen kopen is dan ook zeer verstandig om te doen als je een webshop hebt. Hou bij het kopen van de dozen rekening met de grootte van de producten. Zo voldoen kleine kartonnen doosjes vaak ook prima. Naast kartonnen doosjes, zou je er ook voor kunnen kiezen om de producten te versturen in verzendzakken. Dit neemt minder ruimte in beslag waardoor je eenvoudiger meer op de post kunt doen. Bovendien zijn verzendzakken over het algemeen ook stukken goedkoper. Een ander voordeel hiervan is dat het eenvoudig door de brievenbus gegooid kan worden.