Je hebt een bril nodig! Je hebt een nieuwe, of misschien wel een eerste, bril nodig, maar merkt dat je in een beetje in paniek bent. Waar vind je nou een leuke bril? Misschien heb je bij het idee van een bril iets oubolligs in je hoofd, of ben je bang dat het je stijl verandert. Maar dat hoeft helemaal niet meer zo te zijn; zeker niet met de brillenmode van nu. Wie weet ga jij voor een gouden bril, of een vierkante bril dames. Dus, lees snel mee.

Jouw wens 

Je hebt allerlei soorten brillen. Natuurlijk weet je dat, maar ik zeg het nog maar even zodat je er ook een beetje vertrouwen in krijgt. Je hebt allerlei soorten en maten, net zoals bij kleding zijn brillen niet alleen een noodzakelijk iets, maar ook een vorm van zelfexpressie. Ze zijn écht een fashion item tegenwoordig. Wees dus ook niet bang om ze zo te behandelen. Het belangrijkste bij een leuke bril uitzoeken is; nagaan wat jij mooi vindt. Dat klinkt Misschien vreselijk logisch, maar soms is hun eigen plezier nu eenmaal het laatste waar men aan denkt. Dus, welke de kleuren vind je mooi? Wil je iets opvallends of juist iets meer doorsnee, iets dat minder opvalt, zodat er aandacht getrokken wordt naar andere delen van je outfit? Misschien iets met een doorzichtig montuur, of juist een aparte vorm!

Gezichtsvormen enzo 

Nog iets wat interessant is bij het uitzoeken van een bril, is je gezichtsvorm. Niet specifiek die van jou, al geloof ik dat jij een ontzettend interessante gezichtsvorm hebt, maar een bril kan namelijk wel of niet werken met je gezichtsvorm. Dat is wellicht ook de reden waarom die ene prachtige achthoekige bril die je zag bij de opticien niet zo mooi stond. Dat heeft niks te maken met jouw smaak, maar met de specifieke vormen van de bril in combinatie met de rondingen van jouw gezicht. Zo staan grote brillen vaak mooier op gezichten die een beetje hoekig zijn; de vormen moeten elkaar complimenteren. Als je een grotere bril op een heel petite gezichtje zet, laten ze elkaar een beetje verdrinken. Net zo goed werkt een kleinere ronde bril minder goed op een vierkant gezicht; omdat het dan niet complimenteert. 

 

Die vormentaal is iets waar opticiens vaak goed in zijn; zij weten precies wat wel en niet werkt met de vorm van jouw gezicht. Hou je hier dus ook vooral mee bezig… als het je helpt! Als het je niet helpt; koop dan vooral gewoon die gouden achthoekige bril, of die nou werkt met de vorm van je gezicht of niet. Maak er iets leuks van.