Geef jouw tuin extra glans met een esdoorn

Vroeg in de ochtend, wanneer de zon net door begint te komen, is het heerlijk om in de tuin te zitten. Je kunt dan alle vogels horen en je voelt je echt in harmonie met de natuur. Het is een fijne plek om even tot rust te komen en bij te komen van alle drukte. Vaak is de uitstraling van een tuin voor veel mensen belangrijk. Bomen kunnen een grote rol spelen in deze uitstraling. 

Bomen zijn een wezenlijk onderdeel van ons leven. Ze verschaffen schaduw en frisse lucht en produceren zuurstof. Maar bovenal zijn ze prachtig om naar te kijken. Wereldwijd hebben we veel verschillende soorten bomen, elk met hun eigen karakteristieken. Bij populaire boomsoorten kun je denken aan de els, beuk, eik en natuurlijk de esdoorn. Zeker de esdoorn zie je steeds vaker terug, maar waarom eigenlijk? En waar kun je een esdoorn kopen? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vragen. 

Waarom kiezen voor een boom in de tuin? 

Bomen worden vaak beschouwd als een symbool van rust en kalmte, en dat is precies wat ze kunnen bieden in een tuin. Ze bieden ook schaduw tijdens de hete zomerdagen, wat in sommige gevallen erg welkom is. Een boom kopen kan daarom erg aantrekkelijk zijn. Een boom in je tuin is een echte sfeermaker. Het geeft jouw tuin karakter en maakt het een stuk gezelliger.

Geef jouw tuin extra glans met een esdoorn

De esdoorn is een prachtige boom die veel mensen aantrekt. Het is een grote boom met een sterke stam en dikke takken. De esdoorn komt vooral voor in Europa. Het geeft jouw tuin glans door zijn prachtige herfstkleuren. Een esdoorn is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de Noorse esdoorn, Amerikaanse esdoorn, veldesdoorn, gele bol esdoorn en groene bol esdoorn. Een esdoorn, ofwel acer, kan wel tot 30 of 40 meter groeien, en groeit in het begin zeer snel. De prachtige boom kan wel tot 500 jaar oud worden. Bovendien hoeft de esdoorn maar weinig gesnoeid te worden. Genoeg redenen om te genieten van de voordelen die een esdoorn met zich meebrengt. Bovendien is een boom kopen eenvoudig en snel. 

Waar kun je de mooiste bomen kopen?

Bomen geven jouw tuin een geweldige uitstraling. Maar waar kun je prachtige bomen kopen? Een esdoorn kopen doe je eenvoudig en snel bij een tuincentrum. Het grootste assortiment aan bomen, planten en bloemen vind je bij Tuincentrum.nl. Bovendien profiteer je van een uitstekende service en snelle levering.