Wat komt er kijken bij het inschakelen van een letselschade advocaat?

Als je in het verleden het slachtoffer bent geworden van een ongeval of mishandeling en met letselschade opgescheept zit, is het belangrijk om een letselschade advocaat in te schakelen. Het is en blijft namelijk erg belangrijk dat je wel voor de gemaakte schade vergoed wordt. Wanneer je een letselschade advocaat wilt gaan inschakelen, maak je een uitstekende keuze, maar er zijn wel enkele punten waar je rekening mee moet houden. Wil je weten met welke punten je rekening moet houden? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

 

Een letselschade advocaat hoef je niet direct te betalen

Helaas zijn er tegenwoordig nog steeds erg veel Nederlanders die weigeren een letselschade advocaat in te schakelen en dat is erg jammer. De reden dat zij dit weigeren, is vaak dat zij denken dat ze de kosten van een letselschade advocaat Eindhoven direct moeten betalen. Dat is zeker niet waar, want je hoeft een letselschade advocaat pas te betalen als je ook een schadevergoeding hebt gekregen. Mocht er geen schadevergoeding toegekend worden, dan hoef je de letselschade advocaat niets of bijna niets te betalen. Wil je hier meer over weten? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een letselschade advocaat in de omgeving van Eindhoven. 

 

Het kan lang duren

Wanneer je een letselschade advocaat gaat inschakelen, dan wil je natuurlijk het liefst hebben dat de zaak zo snel mogelijk afgerond wordt en je een letselschadevergoeding toegekend krijgt. Helaas is dat niet zo eenvoudig, want je komt in de wachtrij te staan. Een letselschade advocaat gaat eerst zelf onderzoek doen naar de zaak en gaat aan de hand daarvan ook de slagingskansen bepalen. Mochten deze kansen groot en/of haalbaar zijn, dan gaat de advocaat de zaak voorleggen aan de Rechtbank en wordt er gekeken wanneer de zaak behandeld kan worden. Dit kan enkele weken, maar ook maanden in beslag nemen. Het is verstandig om rustig af te wachten tot de zaak behandeld wordt, want het is vaak niet mogelijk om een spoedproces aan te vragen bij de rechtbank. Mocht de zaak behandeld worden, dan kan het verstandig zijn om ook zelf aanwezig te zijn. Dit is in Nederland niet verplicht als je een advocaat hebt, maar je moet er wel rekening mee houden dat de rechter vaak ook jouw verhaal wil horen. Dit kun je dan ook het beste zelf vertellen.