Waarom jouw volgende vakantie India of Namibië als bestemming moet hebben

Kamperen in Frankrijk is leuk, en een stedentrip naar Londen is altijd gezellig. Maar er is zoveel te ontdekken in de wereld, dat het zonde is om niet ook buiten de grenzen van Europa te kijken. Wij hebben twee prachtige reisbestemmingen voor je op een rijtje gezet: een rondreis India en reizen naar Namibie. Hieronder lees je alle ins en outs over deze reisbestemmingen. Pak je credit card er maar vast bij, want na het lezen van deze blog zul je vast en zeker een vliegticket willen boeken.

Reizen naar India

India is een prachtig land met een veelzijdige cultuur. Het land is bovendien erg groot. Je bent dus makkelijk een jaar bezig als je heel India rond wil reizen. Gelukkig worden er veel rondreizen in verschillende regio’s aangeboden. Voor de beginners is het Noorden van India geschikt. Hier kom je veel van India’s meest bekende bezienswaardigheden tegen, zoals de Taj Mahal. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan New Delhi, Jaipur, Varanasi en de regio Ladakh – ook wel ‘klein Tibet’ genoemd. Centraal India is wat onbekender. Hier ligt Mumbai, een stad die je vast wel eens voorbij hebt zien komen in Bollywoodfilms. Daarnaast is het berglandschap van Sikkim een echte aanrader. Zuid-India is het meest tropische deel van het land. Aan de oost- en westkust vind je prachtige stranden met palmbomen waar je heerlijk kunt relaxen. Ook als je van natuur houdt, zit je hier goed. Nationale parken Bandipur, Nagarahole en Periyar zijn echt een bezoekje waard.

Reizen naar Namibië

Namibië is nog niet bij veel toeristen bekend, wat het de ideale bestemming maakt voor een ontdekkingsreis. Vooral natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ga op safari tussen de olifanten en zebra’s in Etosha National Park, vergaap je aan rode zandduinen in de Sossuvlei, bezoek de woestijn Namib-Naukluft, beklim de bergen van Spitzkoppe of bekijk de enorme rivierravijnen in Fish River Canyon. Je kunt zelf op reis in een gehuurde fourwheeldrive, maar kunt Namibië natuurlijk ook bezoeken met een groepsreis. De beste reistijd om Namibië te bezoeken is tussen augustus en november. Het is op dat moment lente op het Zuidelijk halfrond, en de temperatuur zal rond de 25 graden liggen. Bonus voor bij de safari; omdat het in deze maanden droger is, zul je eerder dieren kunnen spotten bij waterbronnen. Jij komt hoe dan ook met jaloersmakende vakantiekiekjes thuis.