Wat zijn de voordelen van financial lease?

Wanneer je ondernemer bent, is het erg fijn om over een auto te beschikken. Je zult namelijk een auto nodig hebben om naar afspraken te gaan, maar ook zul je auto nodig hebben om naar je werkplek te kunnen reizen. Mocht je bedrijf het geld niet hebben om een nieuwe auto aan te schaffen, dan is het vaak wel mogelijk om te kiezen voor financial lease. Wil je ook weten wat financial lease is en wat de voordelen van deze vorm van leasen zijn? Dan is het zeker aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

 

Je bedrijf wordt eigenaar van de auto

Een van de grootste voordelen van het kiezen voor financial lease zakelijk, is dat de auto eigendom wordt van je bedrijf. Dit heeft er dan ook mee te maken dat financial lease gezien kan worden als het kopen van een auto op afbetaling. Dit kan ook nadelig zijn, want je bent als bedrijf er wel verantwoordelijk voor dat de verzekering en de wegenbelasting van de auto betaald worden. Ook is je bedrijf verantwoordelijk voor de onderhoudskosten. Wil je hier meer over weten? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een leasemaatschappij zoals Nationale Autolease

 

Je mag aanpassingen doen aan de auto

Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent met de auto en aanpassingen wilt doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vervangen van de remmen of de remschijven. Het is dan natuurlijk wel fijn dat dat mogelijk is, maar als je gekozen hebt voor financial lease, dan is dat ook zeker mogelijk. Dit heeft er dan ook mee te maken dat je bij financial lease ook direct eigenaar wordt van de auto. 

 

Fiscale voordelen

Een van de redenen waarom steeds meer ondernemers kiezen voor een financial lease auto, is dat veel van de kosten afgeschreven kunnen worden. Dit gaat dan zeker niet alleen om de betaalde belasting, maar ook mag je de aanschafprijs van de auto en de onkosten van je winst afschrijven. Hierdoor is het dus zeker mogelijk dat je minder belasting betaald. Houd er wel rekening mee dat het vaak niet mogelijk is om de BTW van een auto terug te vorderen, aangezien deze al een keer betaald is. Mocht het om een nieuwe auto gaan, dan is het wel mogelijk om de BTW terug te vorderen via de belastingdienst.