Wij hadden vroeger een wespennest op zolder. Ik maak geen grapje! De zolder was destijds dicht gesoldeerd, dus naar boven konden we sowieso niet. Ik had überhaupt dus geen idee hoe die zolder eruit zag totdat er in de zomer wel heel veel wespen bij ons binnen zaten. Ook als we alle deuren en horren dicht hielden zag de vensterbank zwart van de beesten. Wat bleek? Er lag een enorm wespennest vlak boven onze hoofden. Als we sliepen. Als we aten. Als we leefden. Ik heb het destijds niet gezien—ik was klein en enorm bang—maar er zijn verdelgers gekomen en die hebben met het probleem gedeald. Dus, wespenbestrijding Amersfoort of wespenbestrijding Apeldoorn, of waar dan ook, hoe werkt het nou?

Methodiek 

Laat ik vooropstellen dat het ligt aan de situatie. Zoals heel veel dingen is ook wespenbestrijding situationeel (eigenlijk is ongediertebestrijding in zijn algemeen situationeel) maar wat er meestal gebeurt bij iets als een wespennest is dat het huis in ieder geval een paar dagen ontruimd moet worden. Dit omdat het wespennest volledig verwijderd moet worden. Dat kan zelfs met een ontruimd huis niet zomaar; de wespen zijn daarin best een probleem. Die vinden het logischerwijs niet heel fijn dat hun huis opeens verhuisd en waarschijnlijk kapotgemaakt wordt. De oplossing hiervoor is gelukkig vrij simpel: gas.

Méér methodiek 

Dat klinkt misschien heftiger dan het bedoeld is, daar ben ik me van bewust. Ik geef de structuur van deze tekst de schuld. Maar, wat ik bedoel te zeggen met ‘gas’, is dat de ongediertebestrijders vaak het huis ontruimen en het vervolgens inspuiten met een verdovend gas. Een gas dat is opgebouwd uit verschillende chemicaliën die de wespen verdoven en vaak zelfs doden. Dit deels omdat wespen, zeker in een woonwijk of specifiek een woonhuis, vaak alleen maar overlast verzorgen. Soms worden de wespen wel alleen verdoofd en naar een andere plek gebracht, maar vaak worden ze helaas gedood. Dat om de veiligheid van de bewoners van het huis en de verdelgers te garanderen en het nest correct te verwijderen.

 

Wespenbestrijding is een heel proces, maar gelukkig zijn de professionals er kei goed in. Ze weten precies wat ze doen en het is dan ook wijs om naar hen te luisteren, mocht het er ooit op aan komen. Het is naar als er wespen intrekken in je  huis, maar maak je ook niet teveel zorgen Er is een oplossing!